Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی شیوع کرونا و وخیم شدن اوضاع غزه، یک هنرمند فلسطینی می‌گوید تابلوهایش را با چنان تخفیفی به فروش گذاشته که قیمت هر کدام از آن‌ها از پول خرید دو عدد مرغ هم کم‌تر است! این در حالی است که محاصره این منطقه توسط رژیم صهیونیستی نیز مانعی بزرگ بر سر راه هنرمندان فلسطینی است.

به گزارش ایسنا، ناجی نصر، هنرمند ۴۴ ساله فلسطینی که از نوعی معلولیت حرکتی هم رنج می‌برد، در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی الجزیره از سختی‌های زندگی هنرمندان در شرایط رکود اقتصادی صحبت کرده و گفته است که برای تامین مخارج خانواده پنج نفره‌اش تابلو‌های هنری‌اش را به قیمت‌هایی بسیار نازل در شبکه‌های اجتماعی به فروش گذاشته، اما باز هم در فروش آن‌ها اقبالی نداشته است، چون مردم ترجیح می‌دهند به جای خرید یک تابلو هنری، مایحتاج غذایی خود را تامین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نصر با بهره‌گیری از هنرش، هم مخارج خانواده‌اش را تامین می‌کند و هم زندگی فلسطینیان در سایه اشغال را ترسیم می‌کند. این هنرمند فلسطینی، هنرش را نوعی یادبود برای شهدا و اسرای فلسطینی هم می‌داند.

او می‌گوید از کودکی به نقاشی علاقه‌مند بوده است و زمانی که در دانشگاه اسلامی غزه آموزش نجاری می‌دیده، به استعدادش در نقاشی پی برده و فهمیده که در نقاشی روی چوب استعداد قابل توجهی دارد که مربیانش را شگفت‌زده می‌کند. این هنرمند، از آن زمان تا کنون نزدیک به چهار هزار تابلو رسم کرده که موضوع اغلب آن‌ها مبارزه ملی مردم فلسطین بوده است.

قبل از شیوع بیماری کرونا، ناجی نصر، غرفه کوچکی در یکی از معروف‌ترین هتل‌های شهر غزه داشت و مسافران خارجی و مقام‌های دولتی از آثارش دیدن می‌کردند، اما کرونا او را هم مثل خیلی‌های دیگر در جهان مجبور به جمع کردن غرفه و روی آوردن به فروش اینترنتی کرد.

هنرمند فلسطینی از غرفه‌اش، به عنوان محلی برای ترسیم تابلو‌های هنری‌اش نیز استفاده می‌کرد، زیرا خانه ۶۰ متری ساده اش فضای لازم را برای این کار ندارد. او می‌گوید قبل از آمدن کرونا ساعت‌ها در غرفه‌اش مشغول کشیدن تابلو‌ها و توضیح آثارش به علاقه‌مندان بوده است.

به گفته این هنرمند برخی آثار را پیش تکمیل شدن خریداری می‌کردند و برخی به او سفارش شخصی برای طراحی و رسم روی چوب می‌دادند.

طراحی مسجد الاقصی که در عکس پایین دیده می‌شود، یکی از طراحی‌های پر فروش ناجی نصر است و خودش می‌گوید تعداد دفعات ترسیم این طرح آنقدر زیاد بوده که شمارش آن دیگر برایش ممکن نیست.

همچنین ناجی نصر مانند دیگر فلسطینیان در غزه از فشار اشغال و محاصره رژیم صهیونیستی رنج برده و هنرش نیز لطمه خورده است. او می‌گوید محاصره غزه او و همشهریانش را از حقوق طبیعی‌شان محروم کرده است.

هنرمند فلسطینی در ادامه صحبت‌هایش به الجزیره گفته است که رژیم صهیونیستی از ورود ابزار لازم برای هنرمندان به شهر جلوگیری می‌کند و او به ناچار در این زمینه دست به خلاقیت و ابداع زده و از دیگر ابزار بهره جسته است؛ همچنین قیمت زیاد چوب باعث شده تا ناجی نصر، گاهی روی کارتن نقاشی بکشد.

یکی دیگر از مشکلات این هنرمند فلسطینی و دیگر ساکنان غزه، قطع شدن برق در ساعات زیادی از شبانه روز است. به‌طوری که با طرح توزیع اضطراری برق، هشت ساعت از روز از برق بهره‌مند بوده و هشت ساعت از آن بی‌بهره‌اند؛ این در حالی است که در مواقع اضطراری ممکن است ساعت‌های قطع برق افزایش پیدا کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نقاش هنرمند غزه فلسطین اسرائیل هنرمند فلسطینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۵۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج پشته‌های علف مشهور «مونه»

یکی از تابلوهای نقاشی با موضوع پشته‌های علف خشک اثر «کلود مونه»‌،‌ نقاش نامدار فرانسوی درحالی به مزایده گذاشته خواهد شد که پیش‌بینی می‌شود ده‌ها میلیون دلار چکش بخورد.

به گزارش ایسنا، «پشته‌های علف خشک در ژیورنی» (۱۸۹۳)، یک نقاشی از مجموعه نقاشی‌های پشته‌های علف خشک، یکی از مشهورترین مجموعه‌های این هنرمند در ماه میلادی آینده در حراجی «ساتبیز» به مزایده گذاشته خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود که به قیمتی بیش از ۳۰ میلیون دلار به فروش برسد.

«آرت‌نت» نوشت، حراجی «ساتبیز» با فروش تابلو نقاشی «پشته علف خشک»(۱۸۹۰) در سال ۲۰۱۹ به قیمت ۱۱۰.۷ دلار به رکورد فروش آثار «مونه» دست یافت. با فروش آن نقاشی رکورد جدیدی برای «مونه» و فروش یک اثر هنری امپرسیونیست در حراجی به ثبت رسید.

حراج نقاشی «پشته‌های علف خشک در ژیورنی»(۱۸۹۳) مصادف با صد و پنجاهمین سالگرد نخستین نمایشگاه امپرسیونیست است که در پانزدهم آوریل سال ۱۸۷۴ میلادی در پاریس برگزار شد.

این نقاشی چندین دهه در مجموعه خصوصی متعلق به یک خانواده آمریکایی نگهداری شد.«دوآیت بلینی»، نقاش منظره این تابلو را در سال ۱۸۹۵ میلادی خرید و آن را در به موزه هنرهای زیبای بوستون امانت داد.

این اثر «مونه» نخستین‌بار در سال ۱۸۶۶ میلادی در ایالات متحده آمریکا و به عنوان بخشی از نمایشگاه «هنر فرانسوی» در «گالری دربی» واقع در نیویورک به نمایش گذاشته شد.

علاوه بر «پشته‌های علف خشک در ژیورنی»(۱۸۹۳)، چندین نقاشی دیگر مربوط به همان دوره در حراجی پیش رو ارائه خواهد شد که از جمله آن‌ها به Bennecourt (۱۸۸۷) می‌توان اشاره کرد که ارزش آن حدود هشت میلیون دلار برآورد شده است.

همچنین نقاشی «مسابقه گاوها»(۱۹۰۱) اثر «پابلو پیکاسو» با قیمت تخمینی هفت میلیون دلار در حراجی ارائه خواهد شد. این نقاشی آخرین بار در سال ۲۰۰۳ در بازار هنر به فروش گذاشته شده بود.

علاوه بر این یک تابلو نقاشی منظره اثر «کامی پیسارو» با قیمت تخمینی ۳.۵ میلیون دلار به مزایده گذاشته می‌شود.

حراجی کریستیز نیز در بهار جاری نقاشی «آسیاب لمیز»(۱۸۸۸) را از مجموعه «موزه هنر نلسون اتکینز» به مزایده خواهد گذاشت و پیش‌بینی می‌شود که بین ۱۸ الی ۲۵ میلیون دلار فروخته شود.

«کلود مونه» یکی از پرآوازه‌ترین هنرمندان جهان است. آثار او مظهر جنبش محبوب «امپرسیونسیم» محسوب می‌شوند. «امپرسیونیسم‌»‌ در حوالی ۱۸۶۰ میلادی در فضای شهری و صنعتی پاریس شکل گرفت. نقاشان امپرسیونیست همچون «مونه» بر ثبت لحظات گذرا تمرکز داشتند. این گروه از نقاشان تلاش می‌کردند تغییرات نور و رنگ در ساعات و آب و هوای مختلف را به تصویر بکشند. هدف در حقیقت به تصویر کشیدن یک لحظه مشخص بود. با در نظر گرفتن تمامی این ویژگی‌ها مجموعه «نیلوفرهای آبی» این هنرمند شاهکار امپرسیونسیت به شمار می‌رود. مجموعه «نیلوفرهای آبی» مونه بزرگترین مجموعه این هنرمند محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا ژاپنی‌ها به نقاشی «ارواح» علاقه دارند؟
  • رازهای نقاشی مرگ سقراط
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • معروفترین نقاشی جهان اتاق دار می‌شود
  • نمایشگاه نقاشی گروهی دانش آموزان ابتدایی شاهرود
  • خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت
  • قیمت سنگ قبر هم نجومی شد
  • حراج پشته‌های علف مشهور «مونه»
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • آبنبات طرح اژدها؛ اثر چالش برانگیز هنرمند ژاپنی (فیلم)